Doğal Ürün Nasıl Olur?

Günümüzde küresel çevre sorunları giderek ağırlaşan durumlardan birisidir. Özellikle sanayi oluşumlarının ve tüketimin hızına yetişmeye çalıştığımız şu günlerde Organik Tarım insanlık için yeni umut kaynaklarından birisidir. Üretimin yapım aşamalarında kimyasal ve benzer türevlerinin hiçbir şekilde kullanılmadığı, her aşamanın kontrollü olduğu, üretim esnasında çevreye duyarlılığı olan üretim türüdür. Üretimin geçiş aşamaları ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kontrolünde sertifikalandırma sürecine tabi tutulmakta.

Ekolojik, biyolojik ve bio gibi farklı kelimeler ile tanımlanan olan Organik Tarım, tarımsal üretimde artan kimyasal gübre ve ilaç kullanımının çevresine ve insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler oluşturması ve ticari kaygıların silinmesine de alternatif yöntemlerden birisi olmuştur. Batılı ülkelerde biyolojik, ekolojik ve bio gibi söylemler kullanılsa da Türkiye’de bu kelimenin karşılığı Organik olarak yerine oturmuştur. Gerekli sertifikasyona tabi olmak şartı ile tarımsal ve hayvansal üretimde bu üretim şekli kullanılmaktadır. Doğal ürün nasıl olur tanımı kısaca , doğada bulunan ürünler olarak geçmektedir. Yani doğada bulunduğu gibi, herhangi kimyasallara maruz kalmayan veya işlem görmeyen ve yapay olarak üretilmeyen ürünlerdir. Bu anlam ise Avrupa’da renk, sentetik, kimyasal içermeyen ürünler olarak tanımlanmakta.

Doğal Ürünler, canlı organizmalardan yapılan ve doğada bulunan maddelerdir. Doğal olarak, ilaç keşfi süreci boyunca zor hedefler sunan tıbbi kimyada hayati bir rol oynayan toplam sentez veya yarı sentez işlemi ile üretilebilir. Kozmetikler, diyet takviyeleri ve doğal kaynaklardan yaratılan yiyecekler için ticari amaçlarla uzatılmıştır. Doğal ürünler , en karmaşık ve emici kimyasal yapıların kökenidir ve bireysel bileşikler veya karmaşık karışımlar olarak olsun, doğal biyolojik aktiviteyi temsil eder. Doğal Ürünler Bitkisel Tıp, Organik Kimya ve Farmasötik Bilim alanlarını kapsar. Doğal ürünlernormal olarak prebiyotik kaynaklardan veya mikroplardan, bitkilerden, doğal ürünler terpenoidler, polipitler, amino asitler, peptitler, proteinler, karbonhidratlar, lipitler, nükleik asit bazları, ribonükleik asit, deoksiribonükleik asit ve benzeri bileşikler sınıflarını içerir. Doğal ürünler sadece tesadüfler veya doğanın uygunluğu ürünleri değildir, Organizmaların karmaşıklığındaki büyümenin doğal bir ifadesidir.

Doğal Malzemeler Nelerdir?

  • Doğal maddeler içerir
  • Bitkisel, hayvansal, mineral veya mikrobiyal içerikler
  • Doğada mevcut veya üretilmiştir.
  • Minimum fiziksel işleme kullanılarak üretilmiştir.
  • Doğrudan basit yöntemler, basit kimyasal reaksiyonlar veya doğal olarak oluşan biyolojik işlemlerden kaynaklanan ekstralar uygulanmıştır.
  • Doğal maddeler…
  • Ekolojik olarak yetiştirilir, hasat edilir ve işlenir.
  • Petrokimyasallar kullanılarak alınmamış veya işlenmemiş.
  • Genetik ve GDO (genetiği değiştirilmiş organizmalar) içermez.

Tarımsal Kimya

Tarımsal Kimya, tarımsal üretkenliği, kaliteyi, çeşitliliği ve türlerin korunmasını değiştirmek için genetik mühendisliği, moleküler belirteçler, moleküler tanılamalar, aşılar ve doku kültürü gibi bilimsel araç ve tekniklerin birleşimidir. Tarımsal Biyoteknoloji, genellikle geleneksel uygulamalarla çözülemeyen mevcut zorluklarla başa çıkmak için geliştirilmiştir. Tarımsal Biyoteknoloji ayrıca iklim adaptasyonu, stres yönetimi ve hastalık yönetimi konularında yardımcı olmaktadır. Biyoteknoloji, küresel gıda kriziyle başa çıkmak için modern teknolojiler getirmiştir.

Alkaloit

Bir alkaloit , bir tür bitkiden elde edilen organik bileşiktir. Alkaloitler genellikle oksijen, hidrojen, karbon ve azottan yapılır. Bazı alkaloitler toksik olarak değerlendirilir, ancak diğerleri genellikle terapötik olarak kullanılır. Genellikle basit olan ve heterosiklik bir halkada en az bir azot atomu içeren ve özellikle çiçekli bitkilerde bulunan sayısız organik bileşiklerin bazılarıdır. Nikotin, kinin, kokain ve morfin gibi bazı alkaloitler , toksik veya tıbbi nitelikleri ile tanınmaktadır. Alkaloid dergileriBitkileri içeren, hem taksonomik hem de kimyasal olarak oldukça farklı bir grup bulmuştur, temel azot sayısız sınıf için tek birleştirme faktörüdür. Bu nedenle, alkaloitlerin bitkideki biyolojik rolünün problemleri, taksonomideki önemi ve biyogenez, çoğu zaman kesin bir alkaloid sınıfı seviyesinde tatmin edici şekilde tartışılmaktadır . Benzer bir durum, alkaloitlerin terapötik ve farmakolojik etkilerini etkiler . Çoğu alkaloit özellikle toksik olduğundan, bunları içeren bitkiler, bitkisel tedavide yoğun bir şekilde özellik göstermezler, ancak dozajın sıkı bir şekilde kontrol edildiği allopatik sistemde ve doz oranının zararsız olacağı kadar düşük olduğu homeopatide her zaman önemli olmuştur.

Ürün ve hizmetlerinin insan sağlığı ve çevrenin korunması açısından Ekomark© Standardı kriterlerine uygun olduğunu kanıtlayan firmalara, bu ürün ve hizmetlerinde Ekomark© Etiketi kullanmalarına izin verilmektedir.

Başvuru Yap

ECO Label, güçlü bir teknolojik altyapı, eğitimli ve deneyimli uzman bir çalışan kadrosu ile çeşitli sektörlerde faaliyet gösterecek belgelendirme ve uygunluk değerlendirme kuruluşlarına ve laboratuvarlara akreditasyon hizmeti vermektedir.

Ayrıntılı Bilgi